31 de gener 2006

Sant Just Desvern, entre els municipis més contaminats

L'edició digital del diari El Periódico va publicar el passat 20 de gener un notícia sobre la contaminació per diòxid de nitrògen o partícules a Barcelona i municipis de l'entorn.

http://www.gratisweb.com/ensquedem/El_periodico_40_municipis.pdf

Segons aquesta publicació, hi ha 40 municipis, entre els quals es troba Sant Just Desvern que superen els nivells admissibles de diòxid de nitrògen. Aquests contaminants vénen provocats en un 90% pels vehicles que circulen per la zona.

És per això que la Directora de Qualitat Ambiental del Departament de Medi Ambient, Sra. Maria Comellas, va presentar el Projecte de Decret per a la declaració de zona de protecció especial per al restabliment de la qualitat de l'aire en aquests municipis.

El dia següent la informació va aparèixer a l'edició impresa del diari El Periódico, més desenvolupada, tot i que no hi figura el llistat dels municipis.

http://www.gratisweb.com/ensquedem/El_periodico_contaminacio.pdf

El diari La Vanguardia també es va fer ressò de la notícia.

http://www.gratisweb.com/ensquedem/Vanguardia_Contaminacio.pdf

Mentre van apareixent aquestes informacions, l'Ajuntament de Sant Just Desvern i el Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya pretenen traslladar una escola d'educació infantil i primària (per a canalla de 3 a 12 anys) a la zona més contaminada d'un municipi que es troba entre els quaranta que pateixen més contaminació per diòxid de nitrògen o partícules i que necessites ser inclosos a una zona d'especial protecció.