02 de febrer 2006

Contrastos entre emplaçaments


Aquí podreu comparar com hi surt perdent l'escola en cas de trasllat a l'edifici UPC. És remarcable la diferència entre la llum natural de les nostres aules, que tenen totes almenys un pany de paret format per grans finestrals
i la penombra que es troba als passadissos i aules de l’edifici conegut popularment com a búnker.
Tanta penombra no és sorprenent quan analitzem l’edifici per l’exterior.
Les aules del pis superior només obtenen la llum pels seus laterals, ja que la paret que dóna al sol no té cap finestra per tal de minimitzar el soroll. Com s'aprecia a la foto de l'esquerra, a les aules que queden als extrems de l'edifici encara hi ha sort, ja que reben llum directa. En canvi, totes les que queden al mig de la llarga extensió del passadís (en aquestes entrades protegides per una paret còncava que s'aprecien a la foto de la dreta) la llum arriba molt minvada. A la part inferior d'aquestes aules hi ha un passadís molt llarg i de sostre baix que es pot apreciar a la primera foto. Les parets del pis inferior que toquen aquest passadís tampoc no tenen finestres.

Les aules d’infantil, que segons el projecte han d’anar a a planta baixa, només reben una trista llum a través

de les mínimes obertures a la paret que toca al nord. És a dir, sense llum natural directa. Quina diferència amb els finestrals de la nostra escola!!!