03 de maig 2007

L'asma ha doblat la seva incidència en la població en els darrers 20 anys



Reprenent el fil de la notícia publicada el passat mes de gener sobre els efectes perniciosos de la contaminació sobre la salut dels infants, aquesta setmana ha aparegut una nova notícia sobre l'augment preocupant dels casos d'asma, una malaltia de l'aparell respiratori que cada vegada afecta més gent.

Si bé es parla de diverses causes de l'increment de casos d'asma, una d'elles és la contaminació atmosfèrica. Convé recordar que fa aproximadament un any el el Govern de la Generalitat va aprovar el Decret per a la declaració de zona de protecció especial per al restabliment de la qualitat de l'aire a diversos municipis de l'àrea metropolitana, entre ells, Sant Just Desvern. Segons l'esmentat decret, aquesta protecció especial fa referència als contaminants de l'aire, el diòxid de nitrogen i les partícules en suspensió de diàmetre inferior a 10 micres, que en aquesta àrea superen els límits fixats per la Unió Europea per a la preservació de la salut humana i el medi ambient.

Malgrat això, l'administració insisteix en que el trasllat de l'escola Montserrat al costat de l'autopista, justament a la zona de més contaminació acústica i atmosfèrica del municipi, és una idea a celebrar.