24 de novembre 2005

Ple de l'Ajuntament de 24 de novembre

El passat dijous 24 de novembre va tenir lloc el Ple Municipal corresponent al mes de novembre de l’Ajuntament de Sant Just Desvern.

Un dels punts de l'ordre del dia va ser l'aprovació (amb l'oposició dels grups municipals de CIU i PP) de la posada a disposició del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya d’un terreny situat a l’avinguda de la Generalitat per ubicar un centre d’educació infantil i primària. Segueixen primant els interessos econòmics al decidir-se instal·lar un CEIP en una zona tan contaminada.

El més irònic va ser que en el mateix ple es va aprovar l’adhesió a les xarxes espanyola i catalana de ciutats saludables, que té l’objectiu de potenciar polítiques per millorar la qualitat de vida i la salut de la ciutadania de Sant Just.

Al torn de precs i preguntes, una representant del grup "Ens quedem" va fer una reflexió sobre la contradicció que suposa adherir-se a la xarxa de ciutats saludables al mateix temps que s'acorda el trasllat d'una escola a la zona de més contaminació acústica i atmosfèrica del municipi, tal com afirma l'auditoria ambiental de l'Agenda 21 realitzada per l'Ajuntament de Sant Just i la Diputació de Barcelona l'any 2000.

Aquesta auditoria es pot consultar as següent enllaç http://www.santjust.com/agenda21/htm/fs_auditoria.htm

Seguidament, va fer sonar un enregistrament d'aquella mateixa tarda dels sorolls que se senten a l'edifici UPC. L'Alcalde només va deixar transcórrer 5 o 6 segons, però el document sonor va ser molt contundent. La remor constant dels cotxes era molt molesta. A la nostra escola no se sent cap soroll d'aquest tipus. Passar tota l'escolaritat (9 anys) amb aquest soroll continuat té efectes molt negatius, sobretot si es té present que en l'etapa d'educació infantil més del 25% de les hores lectives es passen fora de la classe.