02 de novembre 2005

Sant Just Desvern, municipi d'Europa?

No fa gaires anys a la façana de l'Ajuntament hi havia un rètol de color blau amb l'escut de la Unió Europea que deia:

Sant Just Desvern
Municipi d'Europa

Aquest rètol ha desaparegut. Afortunadament almenys per una vegada l'Ajuntament no pretén presumir d'una cosa que no és. Físicament som a Europa, però això no significa que apliquem els mateixos paràmetres i criteris que als països companys.

Se'ns ha dit molt clarament (veieu si no més avall la carta del Director General) que la decisió de traslladar l'escola és per criteris econòmics.

A Europa, en canvi, no només es posen a la balança els criteris econòmics, sinó que es tenen en compte com a factors primordials la qualitat de vida, la contaminació ambiental i acústica, la perillositat, la possibilitat que les escoles estiguin integrades a la societat, el desenvolupament dels camins escolars i de l'autonomia dels nens i nenes.

Si es tracta d'una qüestió econòmica, només s'han tingut en compte les inversions que afecten al Departament d'Educació o s'han estudiat altres variables relacionades amb altres Departaments?

S'ha tingut en compte el cost sanitari que tindran a mig i llarg termini els efectes de la contaminació com ara al·lèrgies, problemes pulmonars, problemes psicològics per la contaminació acústica continuada? I el cost per prestacions per baixes laborals degudes a l'estrès de mestres pel soroll continuat? I el cost per a la família deguda a la pèrdua d'al·licients per la gent gran motivada pel descens del contacte diari amb els néts?

No ens cansem de repetir que són MOLTS els Departaments implicats, però les altres Conselleries (inclosa la de Medi Ambient) s'han desentès totalment dels nostres problemes, remetent-se TOTES a Educació quan hi hem contactat.

Quina poca visió de futur no tenir presents problemes tan greus com aquest.