05 d’octubre 2005

Modificació del Pla General Metropolità de 1998





L'Ajuntament ens va voler vendre el trasllat com a inevitable al·legant que la nostra escola no tenia espai per a créixer.

El passat mes de juliol vam decidir esbrinar la situació urbanística del nostre centre i vam tenir una gran sorpresa. En Ple de l'Ajuntament de 25 de juny de 1998 s'havia modificat la qualificació urbanística de la finca col·lindant amb l'escola, la que fa cantonada amb els Carrers Creu i Montserrat.

A la memòria elaborada per l'Ajuntament per tal que la Direcció General d'Urbanisme aprovés la modificació es deia clarament que l'esmentat terreny es reservava "per a l'ampliació d'un edifici existent, concretament l'escola pública Montserrat" (pàgina 8).

Al llarg de les pàgines de la memòria es parla de la gran qualitat ambiental de la zona, la importància de l'escola Montserrat i el seu caràcter dinamitzador del centre del poble. Aquests factors tan importants a l'hora de defensar la permanència de l'escola al centre del poble per tal d'obtenir la modificació del PGM han estat deixats de banda amb la proposta de trasllat.
La Direcció General d'Urbanisme va aprovar aquesta modificació l'11 de març de 1999, quan ja eren vigents els criteris de construcció de nous centres docents públics. Per tant, va entendre que aquesta escola es pot ampliar perfectament a dues línies si és necessari.

És a dir, per tal de fer la requalificació urbanística dels terrenys es va fer servir l'escola (dada que es va ocultar intencionadament a la comunitat educativa). Si haguéssim sabut que s'havia reservat el terreny adjacent per a l'ampliació de l'escola, no ens haguéssim cregut mai la necessarietat del trasllat.

Tenim clar que l'ampliació de l'escola amb aquests terrenys no es pot fer en un futur immediat, ja que sabem que els seus habitants gaudeixen d'un dret vitalici a utilitzar-lo com a habitatge habitual. MAI NO ENS HA PASSAT PEL CAP demanar a l'Ajuntament que els faci fora de casa seva, com ha insinuat l'Alcalde. Som conscients i plenament respectuosos del fet que és casa seva i ho serà mentre visquin i que l'ampliació de l'escola no es farà mentre es mantingui aquesta situació. Sabem que és una opció a llarg termini, però també sabem que la població no tindrà un creixement en progressió geomètrica que obligui a ampliar escoles a corre-cuita en un brevíssim lapse de temps.

La memòria íntegra es pot localitzar a:
http://www.gratisweb.com/ensquedem/PGM1998.zip